murb introduceert @MeetCal tweet die meet!

An article, posted more than 12 years ago filed in product, twitter, nieuw, enschede, murb, sharing, agenda, Events, tweet, meetcal, meet, kalender, frictionless & stream.

Ongeveer 10 maanden geleden had ik graag ‘s avonds aanwezig willen zijn bij ‘De impact van Social Media’ dat toen in Sciencecafé Enschede plaats heeft gevonden. Omdat ik er niet op tijd vanaf wist, en ik die dag de plannen niet meer kon veranderen, vroeg ik mij af hoe ik er toch eerder achter had kunnen komen dat dit plaats zou gaan vinden. Het antwoord was niet bevredigend: ik zou de website kunnen checken of hun tweets in de gaten kunnen gaan houden. Fijn. Dat betekend dus dat je continue danwel je Twitter stream in de gaten moet houden, danwel alle agenda’s overal op het web moet blijven houden. Of in-crowd moeten zijn.

“Als ik toch die interessante aankondigingen op een presenteerblaadje kon krijgen…” Veel dingen komen voort uit de wens om lui te zijn, en zo is het dus ook gegaan met MeetCal: tweet die meet en zet het op de kalender.

logo in wording

Tweet die meet!

Frictionless sharing (delen zonder fricties) is het toverwoord: “Tweet die meet” is nl. niet nog een stap die je moet zetten om een meet te delen met de rest van de wereld. Veel bedrijven en organisaties tweeten toch al hun meets. MeetCal zorgt er simpelweg voor dat het op een gestructureerde kalender komt te staan. Zonder er over na te hoeven denken en natuurlijk op de juiste plek (we doen ons best ;) ). MeetCal leest de tweets en achterhaald vervolgens welke tijd er bedoeld wordt. Vervolgens worden de tweets geplaatst op een kalender waarop gemakkelijk geabonneerd kan worden met iCalendar, Google Calendar en andere digitale agenda’s. Aan bredere ondersteuning wordt gewerkt.

Op dit moment is slechts een voorbeeld stream beschikbaar voor Enschede, zodat ik o.a. nooit meer de Science Café updates hoef te missen. Binnen niet al te lange tijd zal ik aanmeldingen accepteren voor lijsten. Meldt je dus snel aan op de mailinglijst, of volg @MeetCal op euh… Twitter.

mc
function lMC(a){var b='http://meetcal.nl/accounts/enschede/tweets.json?callback=sMC&start_date=gisteren&end_date=over%201%20week';var c=document.createElement('script');c.type="text/javascript";c.src=b;var d=document.getElementsByTagName('head')[0];d.appendChild(c)};function sMC(b){function tCL(a){return(a.toString().length==1)?"0"+a:a}var c=document.getElementById('meetcal');var d='';var e=['jan','feb','mrt','apr','mei','jun','jul','aug','sep','okt','nov','dec'];var f=[];for(var g in b){if(b.hasOwnProperty(g)){f.push(g)}}for(day in f.sort()){day=b[f[day]];var h=new Date(day[0].recognized_date);var i=h.getDate();var j=h.getMonth();d+='<h4 style=\"clear:both\" class=\"date\">'+i+" "+e[j]+"</h4><ul>";for(events in day){h=new Date(day[events].recognized_date);d+='<li class="vevent"><span class="organizer">'+day[events].user+'</span> <a class="summary url" href="'+day[events].url+'">'+day[events].timeless_sentence+'</a> <small class="dtstart" title="'+day[events].recognized_date+'">'+i+' '+e[j]+' (~'+tCL(h.getHours())+':'+tCL(h.getMinutes())+')</small></li>'}d+="</ul>"}d+='<p><small>Powered by <a href="http://meetcal.nl">meetcal.nl</a></small></p>';c.innerHTML=d};if(typeof jQuery==='function'){$(document).ready(function(){lMC()})}else{window.onload=function(){lMC()}}

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.