Een nieuwe website een andere techniek

An article, posted more than 13 years ago filed in nieuw, tags, tagging, website, murbcms, murb.nl, feedback, contact, ruby, rails, ruby on rails, techiek & cms.

Al enige tijd worstel ik met de beste manier om mijn site up to date te houden. Voorheen was mijn site in PHP geschreven, en hoewel het werkte schreef ik er al snel erg lelijke code in.

Wanneer je zelf ook graag wilt blijven experimenteren betekend de keuze voor een techniek soms ook het beperken van de vrijheid tot experiment, of verlies van eenheid. Toch heb ik in het afgelopen jaar ontdekt dat het Ruby on Rails framework mij voldoende vrijheid biedt zonder dat ik daar allemaal rotzooi door ga schrijven.

En daarom kondig ik dus nu vandaag officieel aan (in de loop van gisteren drong hij door tot de domeinnaamservers): de nieuwe murb.nl website!

De nieuwe website is een stuk eenvoudiger, met vooral de nadruk op de artikelen uit de blog. Oude artikelen worden verder automatisch bij de reeds geschreven artikelen gezocht op basis van de labels die ik ieder artikel mee geef. En dat lijkt mij voorlopig een grote verbetering tot de oude, en voorlopig voldoende. Feedback laten we in verband met spam nog even achterwege, maar zal indien dat probleem is opgelost wel weer terug komen. Hoe dan ook, ik hoop dat ik jullie via deze nieuwe weg gemakkelijker kan voorzien van updates, informatie, gedachtes en wat al dan niet meer. Welkom!

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.