5 uur in de ochtend

An article, posted almost 14 years ago filed in nl, bezuiniging, conservatief, groenlinks, links, milieu, nederland, progressief, rechts, verkiezingen, wao & politiek.

Op vakantie lees ik de uitslag van de verkiezingen. Een meerderheid voor conservatief rechts. Enigszins schokkend voor een ietwat linkserige, groene, liberaal.

Is het niet conservatief rechts dat de huidige economische crisis heeft laten ontstaan? Met vergaande deregulering voor banken en grote bedrijven? En ze zijn zo naar binnen gekeerd! Dat is compleet de verkeerde reflex in deze tijden dat machtsverhoudingen wereldwijd aan het verschuiven zijn. Juist nu zou er zoveel mogelijk contact moeten worden gehouden met andere culturen, om de boot niet te missen. En geen van de rechts conservatieve partijen lijkt tenslotte enig oog te hebben voor de milieucrisis. Het massale uitsterven van soorten, meer dan overvloedige gebruik van kunstmest en de nog almaar stijgende aanwezigheid van broeikasgassen.

Maar de verkiezingen gingen daar helemaal niet over. Die gingen over ziektekosten, WAO naar 67+. Slechts bezuinigingsdetails die er toch eigenlijk helemaal niet echt toe doen. Ook in GroenLinks ben ik toch eigenlijk enigszins teleurgesteld dat zij niet in staat zijn geweest om het debat meer uit die hoek te trekken, of was het dan toch de media? Weer wordt er niet gepraat over doelen, m.u.v. de algemene belasting druk te verlagen… maar hoe realistisch is dat op dit moment met een oplopende staatsschuld? Wat mij betreft verhogen we tijdelijk de belasting waarmee we direct de schulden aan gaan pakken… maar dat terzijde. Ik hoop maar dat het een paars+ kabinet wordt, want we zijn onze status als gidsland al lang verloren aan Duitsland, Zweden, China, Verenigde Emiraten… andere landen in ieder geval. Wil de frisse Nederlander weer opstaan? Het is 5 uur in de ochtend, en het stinkt hier in dit café met enkel elkaar na-zwammende dronkemannen.

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.