Onder eigen verantwoordelijkheid Ruby in een enterprise omgeving

An article, posted almost 12 years ago filed in ruby, efficientie, tools, automatisering, slim, tijd, eigenwijs, scripting, sitepoint & enterprise.

Het einde van het jaar nadert. Op zich zit het met het aantal opdrachtgevers voor mij dit jaar na 1 jaar zelfstandigheid wel goed. Maar m’n inkomsten leunden dit jaar wel sterk op één opdrachtgever. Hoewel ook in het contract duidelijk wordt gemaakt dat het geen werkgever-werknemer relatie is is er één argument die het onomstotelijk bewijst dat ik de opdracht onder eigen verantwoordelijkheid en zonder gezagsverhouding uitoefen. Eventuele vragen van de belastinginspecteur zou ik dan ook als volgt beantwoorden:

“Kunt u het zich voorstellen dat iemand bij een grote financiële instelling, een project automatiseert met een relatief onbekende scriptingtaal genaamd ‘ruby’ [1]? Nee toch? Dat moeten toch minimaal Enterprise oplossingen zijn binnen toch minimaal een Microsoft SitePoint of iets dergelijks, niet? Toch doe ik het, en heb ik ze weten te overtuigen van de kracht: simpelweg omdat de meest efficiënte oplossing bleek te zijn voor hun probleem. Geen gedoe over licentie aanvragen voor extra modules. En waarschijnlijk was het toevoegen van alle gebruikers vandaag de dag nog niet volledig afgerond. Het is er, het werkt en de klant is er erg tevreden over.

Soms zijn eigenwijze keuzes nodig. Het kiezen van de juiste tools is daarbij erg belangrijk. Met de juiste gereedschappen voorkom je frustratie en krijg je meer gedaan in kortere tijd. En hoe groot of klein een instelling ook is: efficiënter kunnen werken is nooit mis.

[1] Ruby is de op 10 na meest populaire taal op dit moment]

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.