100% zelfstandig

Even geen inhoudelijk geneuzel over het grote web, goede mens-machine interactie, ERP systemen of wat dan ook. Even een mededeling: sinds 1 juni ben ik niet langer meer werkzaam als werknemer bij The Bean Machine, maar werk ik als zelfstandige/zzp'er/freelancer(!)

Hoewel ik het bij The Bean Machine bijna drie jaar lang ontzettend naar mijn zin heb gehad deed zich onlangs een niet voorziene kans voor waarvan ik heb besloten dat ik die moest pakken. Hoezeer ik mij ook verbonden voelde met het bedrijf waarvoor ik werkte, soms is verandering goed.

Natuurlijk was ik al wat langer bezig met verzelfstandigen, maar overnight succes was er voor mij niet bij. (en als je het gelinkte artikel kent, dan duurt dat ook nog wel even ;) )

Waarschijnlijk komen er nog wel samenwerkingen met The Bean Machine terug, maar vooralsnog ben ik dus vooral bezig met die klus waardoor ik het dus aandurfde om mijn arbeidscontract te beëindigen. In opdracht van de ING zal ik Postkantoren (voornamelijk technisch) ondersteunen bij het afronden van het migratie traject van wat eerst postagentschappen waren naar afzonderlijke PostNL en ING service punten. Een traject waarbij naast data management het belangrijk is om continue kritisch de afweging te maken of er uren bespaart worden met het automatiseren van iets, of dat het voorlopig beter met de hand gedaan kan worden. En dat vind ik interessant en is, ook gaaf, extreem agile.

Zelfstandige zijn houdt natuurlijk ook in dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor het krijgen van brood op de plank. Dus (excuses voor de schaamteloze zelfpromotie) mocht je dit lezen en denken: 'Ik ben eigenlijk wel op zoek (of ik ken wel iemand die op zoek is) naar iemand die de boel vanuit technisch- en gebruikersoogpunt goed door kan lichten. Iemand die weer orde kan aanbrengen in de zaken, zodat werken weer werkbaar wordt', wel... u weet waar u zijn moet. Ik zal verder weer mijn wekelijkse bijdrage aan de artikelen stroom op internet proberen te hervatten, en ander is er altijd nog twitter.

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.