De principes van murb

Toelichting: Niet iedereen maakt applicaties op dezelfde manier. In de loop der jaren heb ik wat principes ontwikkeld waaraan ik mij probeer te houden wanneer ik oplossingen realiseer. Het zijn handvatten waaraan ik mijzelf probeer te houden. Ik hoop ook dat opdrachtgevers mij hieraan helpen herinneren mocht het, vergeef me, toch nodig zijn. Vandaar deze openbare declaratie.

De principes van murb

Simpel

Ook het idee dat zaken veelal onnodig complex gemaakt worden? Het komt maar al te vaak voor dat IT-bedrijven oplossingen willen bouwen die geschikt zijn voor alles. Maar dat heeft een prijs: complexiteit. De software van murb is eenvoudig in het gebruik en ook nog eens goedkoper aan te passen aan jouw wensen.

De eindgebruiker staat centraal

Heb je het gevoel dat de gebruiker wordt vergeten bij lange lijsten met features? Er wordt door murb in de eerste plaats gewerkt aan gebruiksvriendelijke oplossingen. Met een duidelijke mens-machine-interactie en interactieontwerp achtergrond staat bij murb het belang van de eindgebruiker voorop. Er worden in een offerte dan ook geen features beschreven, maar doelen die een eindgebruiker moet kunnen bereiken.

Software wordt in korte iteraties opgeleverd

Heb je het gevoel dat je een project niet onder controle kunt houden? Wanneer mogelijk (en zinvol) worden nieuwe functies zo snel mogelijk beschikbaar gesteld aan jou als klant, zodat jij de controle blijft houden over het eindresultaat. Soms op een veilige plek om het eerst goed te testen, soms direct in productie wanneer snelle oplevering gewenst is.

Open relatie tussen opdrachtnemer en -gever

Wil je niet vastzitten aan een opdrachtnemer? Bij murb kun je altijd beschikken over de broncode en ontwerpmaterialen wanneer deze in jouw opdracht ontwikkeld zijn en de ontwikkelkosten gedekt zijn, waarna je als klant de vrijheid hebt om de applicatie zelf of door derden aan te laten aanpassen. murb heeft zelf ook diverse zaken open source gemaakt.

Bouwt voort op schouders van giganten

Betaal je liever ook niet te veel voor maatwerk-software? Of zelfbouw-oplossingen die instabiel zijn? Waar mogelijk wordt er door murb gebruik gemaakt van bestaande open source-modules. Hierdoor kan het eindresultaat sneller en beter worden bereikt. Vanzelfsprekend worden al deze losse modules vakkundig aan elkaar gesmeed tot een gebruiksvriendelijk geheel.

Duidelijke prijzen

Ook genoeg van continu oplopende kosten? De offertes van murb zijn niet gebaseerd op strikt gedefinieerde features, maar op basis van gebruikersdoelen. Hieruit volgt een vaste prijs. Zolang deze gebruikersdoelen niet worden aangepast, of geruild tegen qua complexiteit vergelijkbare gebruikersdoelen, hoeft de prijs dus ook niet te wijzigen. Het project is af wanneer het einddoel bereikt is in een gebruiksvriendelijke, stabiele en werkbare vorm.

Zover gelezen? Misschien moeten we samenwerken? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.