Onkruid bestaat niet Over interesante mensen gesproken: Louis Le Roy

An article, posted almost 12 years ago filed in agile, natuur, bouw, interessant, architectuur, onkruid, louis le roy, mens, stenen, bouwmeester & tuinarchitect.

Gisteren stond in de NRC (Lex Veldhoen, p. 12-13) een necrologie van Louis Le Roy. Ik heb wel eens een documentaire over hem gezien. Zijn motto: “Onkruid bestaat niet.” Na zijn kunstopleiding tekenen is hij zich gaan verdiepen in bio- en ecologie. Kunsthistoricus Huub Mous beschrijft hem in het artikel als een bouwmeester in ruimte en tijd, géén tuinarchitect.

Als de bouw klaar is, begint het pas, maar de architect is klaar. De bouwmeester die ook tijd overziet daarentegen is altijd bezig.

Onkruid bestaat niet

Louis le Roy in zijn ecokathedraal in Mildam (fotograaf: Peter Wouda)

Werken met de natuur, mensen incluis, is eindeloos meer schoner dan een architect ooit kan verzinnen. Architectuur is ontwerpen voor stilstant, want beweging laat zich niet modelleren.

Ik verzin er als amateurfilosoofje, en als agilist (en dus ook wars van vooraf ontwerpen), natuurlijk ook maar iets bij. Een interessant persoon laat gelukkig voldoende na.

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.