Features versus functionaliteit

An article, posted more than 13 years ago filed in product, features, functionaliteit, minimalisme, keuze, overzicht & samenvatting.

We houden allemaal van features, nietwaar? Als we iets met veel features hebben kunnen we veel. En daar hebben we wat aan. Of toch niet?

Heb je echt iets aan grafieken in je order beheer programma? Of was een samenvattende statistiek net zo gemakkelijk? Mensen zouden vaker moeten roepen “Het is een bug, geen feature!” (in plaats van “Het is een feature, geen bug!”).

Al die ruimte die bijvoorbeeld een onnodige grafiek inneemt, maakt het hebben van een overzicht over wat echt belangrijk is moeilijker (niet dat grafieken per definitie verkeerd zijn overigens).

Misschien iets om in het achterhoofd te houden wanneer je weer kiest voor de oplossing met de meeste features... je weet toch immers nooit wanneer die misschien toch van pas komen? Inderdaad, maar je weet wel dat tot die tijd die features je waarschijnlijk in de weg zullen zitten.

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.