Overweging: aandacht, vertrouwen & singulariteit

An article, posted more than 10 years ago filed in vertrouwen, informatie, overdaad, computer, mens, Machine, information overload, ad populum, douglas rushkof & singularity.

Aandacht is schaars en de zogenaamde informatie is naar ons gegooid bij exponentieel groeiende snelheid. Dus ik denk dat het eerlijk is om te veronderstellen dat we liever geen aandacht aan opgebouwd spul, pas later ontdekken dat het allemaal bullshit ( of lage kwaliteit entertainment ;) ) .

Overweging: aandacht, vertrouwen & singulariteit

De tools van vandaag de dag om de juiste informatie te filteren zijn meestal gebouwd met behulp van kwantitatieve methoden om u te helpen de juiste spullen te vinden, niet echt slim en ze maken in essentie gebruik van de ad populum onderbouwing om te bepalen wat goed is - dat is een drogreden..

Singularity, het moment waarop computers de mens te slim af zullen zijn, kan echt veel goeds voor ons betekenen. Singularity is niet, of dat zou het niet moeten zijn, over machine versus mens, maar over hoe de machine de mens steeds verder kan verbeteren (in bepaalde taken) met de immer uitdijende rekenkracht. Waardoor wij ons weer kunnen concentreren op wat echt belangrijk is (of plezierig).

Maar dan moeten we de machine natuurlijk wel kunnen vertrouwen. En/of de bestuurder van die machine (vrij naar Douglas Rushkof)

Afbeelding met Creative Commons licentie van Jorge Franganillo

Translations: en

Op de hoogte blijven?

Maandelijks maak ik een selectie artikelen en zorg ik voor wat extra context bij de meer technische stukken. Schrijf je hieronder in:

Mailfrequentie = 1x per maand. Je privacy wordt serieus genomen: de mailinglijst bestaat alleen op onze servers.